A titánok kora

A Föld országai globális gazdasági válságtól szenvednek, amikor egy magát titánnak nevező idegen faj érkezik a világűrből. A titán katonák átveszik az irányítást a bolygó fölött, és felsőbbrendűségükre hivatkozva megfosztják az embereket minden önrendelkezési joguktól. A politikai vezetők hamar megalkusznak a titánokkal, a civil ellenállás is elbukik. Diána, egy tehetséges, de bajkeverő hírében álló újságírónő azonban csak látszólag adja fel a küzdelmet, társaival készül valamire, és a titánok sok titkára fényt derít. Ez az első blogregényem, remélem, szívesen olvassátok majd. Kérlek benneteket, hogy hozzászólásokkal segítsetek, és ötletekkel, kérdések felvetésével vegyetek részt ti is a történet alakításában.

Blogregény ajánló

Blogregény.com: Itt olvashatod és alakíthatod a weben kialakuló sci-fi regényt, a Láncvilágot

Friss topikok

  • Kovács Andrea: Kedves Olvasók! Újabb résszel bővült a blogregény. Eszerint már olvasható a 27. rész: A múlt árn... (2010.05.16. 12:55) Üzenet - ÚJ! - 27. rész
  • Wyr: Nagyon jól halad a történet, már várom a 23. részt. Amúgy nagyszerű eddig. (2010.02.15. 14:29) 22. rész: Pusztuljatok!
  • Wyr: Nagyon jól alakul, de ezt te is tudod. :) (2009.10.02. 15:31) 16. rész: A másik nem
  • Wyr: Egyre jobban tetszik. Az nagyon jó, hogy kezd kialakulni a főbb szereplők jelleme. Egyre árnyaltab... (2009.09.15. 11:24) 15. rész: Zsarolás
  • Kovács Andrea: Kedves Olvasók! Megfordítottam a sorrendet az újonnan bekapcsolódó olvasók kedvéért, ezért az új ... (2009.09.10. 18:03) 14. rész: Még egy kis intrika

11. rész: A hamiskártyás és a fodrász

Kovács Andrea 2009.08.23. 18:11

Diána belépett a koszos, füstös kocsmába. Heteken át járta az ilyen büdös csehókat, sok embert kellett megfenyegetnie vagy megvesztegetnie, hogy ennyi év után Ince nyomára akadjon. Ha igaz, megtalálta hamiskártyás barátja mostani törzshelyét.

 

A sörhasú, borostás, kissé már ittas pultoshoz lépett:

- Egy kisfröccsöt kérek, de a jobbik borból töltsön! - mondta olyan magabiztossággal, mint egy régi kocsmabútor. Amikor a pultos letette elé a poharat, elkapta a férfi karját: - Egyébként Incét keresem.

- Itt nincs semmiféle Ince - morogta a pultos.

- Talán nézze meg hátul, a raktárban! Biztos, ott zsugázik.

A pultos zavarba jött, amitől az ábrázata még ostobább lett.

- Nyugi, jó barát vagyok - tette hozzá a lány mosolyogva - Csak egy régi csaja. Mondja meg neki, hogy Diána várja idekint, és egy fontos ügy miatt azonnal látni akarja.

A pultos bólintott, majd lassú, bizonytalan léptekkel elimbolygott a raktár felé.

Diána beleivott a fröccsbe, de lenyelni már alig bírta, az íze pokolian ocsmány volt, ráadásul meleg is. Vágott egy grimaszt, s közben azt gondolta, hogy igencsak elszokott az olcsó, tablettás boroktól. Kis idő múlva egy rég nem látott figura jelent meg a raktár ajtajában. Ince egyenesen Diána felé indult azzal a régi, pimasz mosollyal az arcán, amit a lány olyan jól ismert.

- Nagy lehet a baj, ha ennyi idő után megkerestél - mondta, miközben leült Diána mellé, és átkarolta a lány vállát - Jól nézel ki. Tudod, azóta sem volt egy nővel sem olyan a szex, mint veled.

- Nem zúgtak le a fejedre a polcról a könyvek, meg a dísztárgyak? Vagy nem erre gondoltál? Ahányszor együtt voltunk, mindig elmozdult vagy összetört valami a szobában.

- Ilyesmi csak akkor történt, amikor veled voltam. A fekete mágia fenemód ártalmas az egészségre különösen, hogy mindketten műveltük. Persze, azóta a biztonság kedvéért más nőkkel sem csinálom könyvespolc alatt. Tudod, Marx Tőkéjének keménykötésű kiadásától kisebb agyrázkódást kaptam. No, de hagyjuk a régi szép időket, miért jöttél ide?

- Még mindig kártyázásból élsz? Megkopasztod a balekokat? - válaszolt a kérdésre kérdéssel Diána.

- Ez már csak amolyan hobbi, olyasmi, amiről nehéz leszokni, de már komolyabb üzletekből élek. Adok, veszek értéktárgyakat, közvetítek, meg ilyesmi. De úgy látom, kerülgeted a témát. Valami kínos dolog?

- Hát, egy kicsit igen. Ismét próbálkoztam az asztrális kapcsolatfelvétellel, nem szívesen, de muszáj volt, és nem is sikerült.

- Tudod, hogy ez nem mindig jön össze egy csettintésre. Ha muszáj, hát próbálkozz tovább! Megvan hozzá a képességed, előbb-utóbb összejön. De amikor abbahagytad, azt mondtad, soha többé nem csinálod. Mi olyan fontos, hogy újrakezdted?

- Egy titán. Állítólag korábban kapcsolatba kerültem eggyel az asztrális síkon még azelőtt, hogy idejöttek volna. Ki kell derítenem, ki az, és meg kell tudnom tőle mindent a titánokról, amit csak lehet.

- Most mit tudsz a titánokról?

- Elég keveset. Azt tudom, hogy magasabbak, egészségesebbek, erősebbek és állítólag intelligensebbek is, mint egy átlagos ember, de genetikailag olyanok, mint mi vagyunk. Valamivel több mint 160 ezren jöttek ide egy bazi nagy űrállomással. Azt mondják, hogy katonák, a parancsnokukat Lor Drakunnak hívják. Megszállták a Földet, de továbbra is az űrállomáson élnek, ritkán jönnek le a bolygónkra, akkor is csak rövid időre és komoly biztonsági óvintézkedések mellett. Nem árulják el, hol a bolygójuk. Nem tudni, hogy ők egy előcsapat, és többen is jönnek majd, de még azt sem, hogy mi a céljuk tulajdonképpen a Földdel és velünk, emberekkel.  

- És azt sem, hogy egyáltalán igazat mondanak-e - vágott közbe Ince - Még az is meglehet, hogy nem katonák, bár a társadalmuk erősen hierarchikus. Biztos, hogy újra meg akarod próbálni az asztrális kapcsolatfelvételt? Tudod, hogy veszélyes, és nagyon rossz állapotba kerültél miatta.

- Nincs más választásom. A régi pszichiáterem is benne van, azt ígérte, hogy vigyáz rám, műszerekkel figyel közben.

- Az úgy nem fog menni! A lényege a veszély, a kockázat, ha azt nem vállalod, semmi nem történik. Egyedül kell lenned teljesen védtelenül és kiszolgáltatva. Védelemre csak mágiát használhatsz, orvosi eszközöket nem.

- Ettől félek, tudod, milyen szorongásos rohamaim lettek.

- Figyelmeztettelek már akkor, hogy megvan az ára a kapcsolatfelvételnek. Az asztrális síkon megtapasztaltad azt, amit eddig nem ismertél, és ez az ismeretlen bizonytalanított el. Az ember egyik legfontosabb életösztöne az ismeretlentől való bizalmatlanság, félelem. Igaz, a szellemi fejlődést épp azoknak köszönhetjük, akik legyőzik magukban az ismeretlentől való félelmet, és vállalják a kockázatot. Az asztrális élmények miatt te rájöttél azonban arra, hogy az addig ismertnek hitt, hétköznapi dolgok is valójában ismeretlenek. Nem bízhattál ezek után az ismerős dolgokban sem, elvesztetted a talajt a lábad alól, és rettegés fogott el ott is, ahol biztonságban voltál. Hidd el, tudtam már akkor is, hogy min mész keresztül, mert én sem úsztam meg. Emlékszel, elmondtam akkor, hogy nekem migrénem lett tőle, bivalyerős fájdalomcsillapítókat szedek most is, ráadásul alvajáró is vagyok. Egyszer álmomban bevettem egy egész doboz altatót. Kimosták a gyomromat, de nem hitték el, hogy nem akartam öngyilkos lenni, kényszergyógykezelésre jártam egy hónapig. Egy másik alkalommal pedig arra eszméltem, hogy egy konyhakéssel a kezemben állok egy zsúfolt diszkó közepén. Szerencse, hogy senkiben sem tettem kárt. Továbbra is azt mondom neked, hogy ne csináld ezt, fejezd be végleg! Ha segíteni próbálnék, azzal újra csak ártanék neked. Diliházba kerülhetsz, de bele is halhatsz, úgyhogy verd ki a fejedből, amíg nem késő! Egy valamit azonban megtehetek neked. Tévedsz ugyanis abban, hogy miden titán az űrállomáson él. Én ismerek egyet, aki, igaz, embernek adja ki magát, de itt él, ebben a városban. Levágta és átfestette a haját, úgyhogy kevesen tudják róla, hogy titán. Gero Vratal az igazi neve, de itt Gerzsonnak hívatja magát. Érdekes névválasztás, a Gerzson héber eredetű név, ami idegent, száműzöttet jelent. Ráadásul véletlenül éppúgy kezdődik, mint az igazi neve - Incét apjához hasonlóan szintén foglalkoztatta a nevek eredete és jelentése - Szóval, ez a Gero Vratal valami összetűzésbe keveredett Lor Drakunnal, és a viszonyuk olyannyira elmérgesedett, hogy az életet annyira tisztelő titánok vezére meg akarta öletni őt, ezért ő inkább lemenekült ide, a Földre, és nyitott egy fodrászszalont. Elhozott magával néhány titán kütyüt az űrállomásról, én segítettem neki eladni. Tartozik nekem, úgyhogy remélem, cserébe segít neked, üzenek neki, hogy számítson rád. Azért legyél óvatos vele, meglehet, hogy kém, és kamu az egész sztorija a Lor Drakunnal való viszályáról.

 

A fodrászszalon ajtaja már zárva volt, amikor Diána odaért. Benézett az üvegajtón keresztül. Még égett a villany. A szalon nem volt túl nagy, de igényesen és jó ízléssel berendezve. Bezörgetett. Kisvártatva egy magas, negyvenes éveiben járó férfi nyitott ajtót.

„Jé, egy szőke titán! No, ilyet se láttam még!” - gondolta magában Diána.            

- Kedvesem, már zárva vagyok. Attól tartok, holnap kell visszajönnie - mondta a titán.

- Diána vagyok.

A titán elmosolyodott:

- Ez esetben egy beszárítás még belefér.    

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://titanok-sci-fi.blog.hu/api/trackback/id/tr501241220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Andrea · http://titanok-sci-fi.blog.hu 2009.07.12. 17:28:38

Üzenet:

Eljött az idő!

A következő részből kiderül, honnan jöttek a titánok, és mi a céljuk a Földön. Már csak pár napot kell várnotok.


(a szerző)

Wyr · http://blogregeny.com 2009.07.12. 18:50:03

Ez nagyon tetszik. A "Marx Tőkéjének keménykötésű kiadása" nagyon jó poén. Kíváncsian várom a következő részt.

Kovács Andrea · http://titanok-sci-fi.blog.hu 2009.07.13. 17:24:58

Örülök neki, hogy bejött ez a poén titokban reméltem, h így lesz :-). Hamarosan jön a következő rész, ami reményeim szerint nagyon izgalmas lesz, már csak párat kell aludni addig.

Wyr · http://blogregeny.com 2009.07.15. 15:48:44

Már nagyon várom a 12. részt. Igazán feltölthetnéd... Lééégyszi.

Sandon 2009.07.16. 15:33:25

Hello. Egyre izgalmasabb a történet. Kiváncsi vagyok, hogy alakul a továbbiakban. Remélem azért még minden titokra nem derül fény, és jut elég rejtély a többi részre is.

Kovács Andrea · http://titanok-sci-fi.blog.hu 2009.07.16. 18:14:40

@Sandon: Örülök, h izgalmasnak találod a sztorit, igyekszem úgy írni :-). Úgy éreztem viszont, h eljött az ideje választ adni néhány kérdésre, azért lesz még bőven rejtély és új csavar a történetben.

Kovács Andrea · http://titanok-sci-fi.blog.hu 2009.07.16. 18:16:09

@Wyr: Bírom, h ilyen türelmetlen vagy, nyugi, ígérem, már csak egyet kell aludni :-)

Kovács Andrea · http://titanok-sci-fi.blog.hu 2009.07.18. 00:56:17

Egy nap kettőt nem ér! :-). Egyébként már olvashatod az folytatást, köszönöm a türelmedet (vagy inkább a türelmetlenségedet? Nem is tudom...)
süti beállítások módosítása