A titánok kora

A Föld országai globális gazdasági válságtól szenvednek, amikor egy magát titánnak nevező idegen faj érkezik a világűrből. A titán katonák átveszik az irányítást a bolygó fölött, és felsőbbrendűségükre hivatkozva megfosztják az embereket minden önrendelkezési joguktól. A politikai vezetők hamar megalkusznak a titánokkal, a civil ellenállás is elbukik. Diána, egy tehetséges, de bajkeverő hírében álló újságírónő azonban csak látszólag adja fel a küzdelmet, társaival készül valamire, és a titánok sok titkára fényt derít. Ez az első blogregényem, remélem, szívesen olvassátok majd. Kérlek benneteket, hogy hozzászólásokkal segítsetek, és ötletekkel, kérdések felvetésével vegyetek részt ti is a történet alakításában.

Blogregény ajánló

Blogregény.com: Itt olvashatod és alakíthatod a weben kialakuló sci-fi regényt, a Láncvilágot

Friss topikok

  • Kovács Andrea: Kedves Olvasók! Újabb résszel bővült a blogregény. Eszerint már olvasható a 27. rész: A múlt árn... (2010.05.16. 12:55) Üzenet - ÚJ! - 27. rész
  • Wyr: Nagyon jól halad a történet, már várom a 23. részt. Amúgy nagyszerű eddig. (2010.02.15. 14:29) 22. rész: Pusztuljatok!
  • Wyr: Nagyon jól alakul, de ezt te is tudod. :) (2009.10.02. 15:31) 16. rész: A másik nem
  • Wyr: Egyre jobban tetszik. Az nagyon jó, hogy kezd kialakulni a főbb szereplők jelleme. Egyre árnyaltab... (2009.09.15. 11:24) 15. rész: Zsarolás
  • Kovács Andrea: Kedves Olvasók! Megfordítottam a sorrendet az újonnan bekapcsolódó olvasók kedvéért, ezért az új ... (2009.09.10. 18:03) 14. rész: Még egy kis intrika

2. rész: Tartsd közel az ellenséged!

Kovács Andrea 2009.08.23. 18:22

- Mi akart ez lenni, pszichikai hadviselés? - kérdezte Jean apró mosollyal a szája szegletében Diánától, miután a titán vezér elhagyta a sajtótermet.

 

Diána épp rosszkedvűen bámulta számítógépe monitorán az idegen nyelvű szöveget, sehogysem fűlött a foga ahhoz, hogy megtanulja a titánok nyelvét. Jean váratlan kérdésére felkapta fejét:

- Tessék?

- Gondolom a kapitulált ellenállók, miután hagyományos módon nem tudták legyőzni a titán hadsereget, most harcmodort váltottak, és halálra akarnak idegesíteni minden titánt, aki az útjukba akad. A csinosabb ellenállók közben miniszoknyát viselve vetik be bájaikat, és ezzel úgy összezavarják az idegeneket, hogy azok hanyatt-homlok menekülnek még a Naprendszerből is. Szóval, kétféleképpen hergeled a titánok vezérét?

Jean szeretett úgy fogalmazni, hogy lehetőleg senki se értse, mit is akar valójában mondani, ráadásul nemigen lehetett nála tudni azt sem, hogy viccel, vagy komolyan beszél. Jeanról azt is tudni kell, hogy igazából nem francia, hanem orosz, és valójában a Jurij nevet kapta a szüleitől. Jeannak az egyetemen keresztelték el a társai azért, mert totál odavolt a francia nyelvért, amit könyvből tanult meg úgy, hogy sohasem járt Oroszországon kívül, mégis jobban beszélte, mint maguk a franciák.  

- Most min vagy úgy fennakadva?! - vágott vissza Diána - Mondtam, hogy azért késtem, mert eltévedtem, a miniszoknyáról meg csak annyit, hogy az egyik kollégám jól rászedett. Azt mondta, hogy az űrállomáson gatyarohasztó meleg van, olvasta az interneten, szóval, öltözzek nyáriasan. A szemét, most biztos jól szórakozik rajtam, nekem meg befagy a hátsóm…

- Azért nyilván feltűnt, hogy a titán jól megnézett magának. Sőt, behívott az irodájába is… Ez a Lor Drakun egész jóképű, nem?

- Nekem nem az esetem, az én ízlésemnek túl tökéletes. Ha jobban belegondolok, nem is olyan tökéletes, csak a külseje, mert egyébként egy arrogáns, beképzelt disznó. Ez lenne a felsőbbrendű faj?! Bár más körülmények között lehet, hogy vonzónak találnám…, de miért érdekel, hogy tetszik-e vagy sem?

- Nem érdekel, csak dumálni akartam veled. Rég láttalak, és nem gondoltam volna, hogy pont itt találkozunk. Érdekes, hogy kiválasztott téged, a te múltaddal.

- Hidd el, én se gondoltam volna. Ez vagy valamiféle perverzió az árja fajnál, vagy nem tudott kitalálni nagyobb büntetést annál, hogy mostantól a személyes szócsövének kell lennem.

- Vagy ismeri a földi mondást:”tartsd magadhoz közel a barátaidat, de még közelebb az ellenségeidet!” Azért ne panaszkodj, legalább lett munkád, méghozzá nem is akármilyen. Ha jól tudom, az utóbbi időben nem nagyon kapkodtak érted a szerkesztőségek.

- Csak a gazdasági válság miatt. Igény lett volna rám, csak pénz nem, hogy megfizessenek.

- Nyilván ezt mondták neked, de én mást hallottam. Kiléptél a kívülálló tudósító szerepéből, és csatlakoztál az ellenálláshoz. Ezzel elvágtad a karrieredet, ezért nem akart senki sem alkalmazni.  

- Hagyjuk most a múltat, Jean! Itt van ez a rohadt titán közlemény, a többiek már dolgoznak, mint a gép, mi meg csak fecserészünk.

- Ugyan már, a többieket félálomban is leelőzzük. Te vagy még mindig a legjobb, persze, csak utánam - mondta Jean kihívóan, mint aki versenyezni szeretne.     

- Oké, lássuk, ki a jobb! - válaszolta Diána, jelezve, hogy elfogadta a kihívást.

Mindketten nekiláttak a munkához, Diána teljesen belefeledkezett a fordításba. A titán nyelv nem tűnt túl bonyolultnak: egyszerű, világos nyelvtani szabályok kivételek nélkül, kiejtés szerinti írás, a betűk is csaknem mind egyenes vonalakból álló, egyszerű jelek, ami leginkább a rovásírások jellemzője. A fordítóprogram viszont elég sivár volt, minden szóra csak egyetlen jelentést dobott ki.      

- Kész! - szólalt meg kisidő elteltével Diána, leütve közben a „küldés” gombot. Oldalra nézett Jeanra, aki székében elégedetten hátradőlve az óráját nézte:

- Két perc, harminc másodperc. Nem rossz, csak ennyivel előztelek meg. Azért ne legyél nagyon csalódott, a többiek még mind dolgoznak - biccentett Jean a háta mögött ülőkre.

Diána felvonta a vállát:

- Mit tehetnék, te egy nyelvzseni vagy. No, megyek, jelenésem van annál a colos Führernél. Tisztára mint a gimiben, ott is folyton az igazgatóiba hívattak - morogta maga elé miközben elindult a titán vezér irodája felé.

 

Lor Drakun az íróasztala mögött ült. A puritánul berendezett irodában nem volt ülőalkalmatosság vendégeknek, ezért amikor Diána belépett, ő is felkelt a székéből, és az asztal elé lépett.

- Nyilván furdalja a kíváncsiság, miért választottam be magát, Diána az én elit tudósítóim közé - tért rögtön a tárgyra Lor Drakun - Higgye el, nincsenek illúzióim a maga érzéseit illetően. Attól, hogy letette a fegyvert, gondolom, nem lett rögtön a titánok nagy barátja, továbbra is ellenérzései vannak velünk szemben, egyszóval nem reménykedem a hűségében. Ugyanakkor szakmailag, a tudása és a képességei alapján tökéletesen megfelel a feladatra, ráadásul, maga az élő bizonyíték arra, hogy mi, titánok álljuk a szavunkat, és kegyesek vagyunk a jó útra tért lázadókkal.

- Ezek szerint kitett engem a kirakatba - vágott közbe Diána némi gúnnyal a hangjában, jelezve, hogy tőle sem áll távol a szarkazmus - Egy újabb példája lettem a titánok nagylelkűségének és ezen keresztül a magától értetődő felsőbbrendűségüknek. Ügyes húzás, be kell ismernem, de téved, ha azt hiszi, hogy ezzel mindenkit megtéveszthet. Vannak, akik tudják, hogy nem volt választásom…

- Kedves Diána, már hogyne lett volna választása! - szakította félbe Lor Drakun - Mindig van választás, igaz, az ön esetében a börtön, nyilván, nem volt elég vonzó alternatíva. Ezzel arra célzok, hogy a törvényeink szerint megbüntetjük azokat, akik nem látják el a számukra kijelölt feladatot. Én pedig az ön érdekében remélem, hogy nem fog nekem csalódást okozni.

Diána hallgatott. Tudta nagyon jól, milyen rafinált csapdába esett. Elvileg tényleg volt választása, de hát ki akart volna börtönbe kerülni csalódott, többszörösen elutasított munkanélküliként egy zsíros és vonzó állás, vagyis a méltó visszatérés helyett? Legalábbis, ez a kép alakulhatott ki róla minden értelmes emberben, miután a mártíromság helyett elfogadta a titán vezér személyes tudósítójának megtisztelő posztját, ami nem mellékesen jókora irigységet is kiváltott újságírói körökben. A legjobb indulattal is minimum megalkuvónak, de akár számító helyezkedőnek, elvtelen árulónak is gondolhatták őt ezek után. Nem szólt, mert nem akarta felfedni valódi célját, és azért sem, mert érezte, hogy a titánok vezére gyanakszik. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://titanok-sci-fi.blog.hu/api/trackback/id/tr991114204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása